Coronavirus kunskapsbas

Lika viktigt som det är att tvätta och sprita händerna, som är effektivt mot viruset, är det att rengöra ytor på arbetsplatsen, som t.ex. arbetsstationer, bänkskivor, dörrhandtag, fjärrkontroller och tangentbord.

Använd rengöringsmedel som vanligtvis används i hygienrutiner av dessa områden och följ standardanvisningarna. Eftersom man inte är helt säker på om viruset sprids via kontaktsmitta, är det extra viktigt att förebygga detta genom att ha en hygienrutin där du desinficerar ditt tangentbord efter varje patient eller annan regelbundenhet. Viktigt är också att du använder datatillbehör som inte samlar virus och bakterier i skarvar och håligheter utan är helt släta.

Vårdpersonalen kan ha särskilda kläder, till exempel munskydd eller ett visir för ansiktet för att skydda sig mot smitta. Det kan upplevas som en ovanlig situation, men det är rutin vid vissa sjukdomar. Personalen skyddar sig för att undvika att själva få sjukdomen och för att inte överföra den till exempelvis andra patienter.

Det är också viktigt att påminna om att vara hygienisk ”hela vägen”. Med det menar vi att man kan inte bara skydda sig med skyddskläder, och sedan gå och skriva en journal på ett vanligt standard tangentbord utan att använda hygien i form av rent tangentbord eller skyddskläder. Vi rekommenderar därför ett Medigenic avtorkningsbart bord. För att vara hygienisk ”hela vägen”, ska man också använda en hygienisk mus, annars faller hela hygientänket.

 

 

Allmänt om hygien och rengöring

Kontakt

STIGAB Stig Ödlund AB
Tel: +46 (0) 8 97 09 90
E-post: info@medigenic.se
Webbplats

Prova gratis i 14 dagar!

Varför inte testa produkterna i den miljö de är skapta för? Fri retur om du inte är nöjd.

Läs mer
STIGAB Stig Ödlund AB | Fågelviksvägen 18, SE-145 53 Norsborg | Tel: +46 (0) 8 97 09 90 | info@medigenic.se
facebookinstagram