Information om Covid-19 och Medigenics produkter

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om Medigenics produkter. Fick du inte svar på din fråga? Välkommen att kontakta oss!

Vanliga frågor och svar:

Varför behöver jag denna produkt?

Medigenic tangentbord består av en helt plan siliconöverdrag i gummi över ett standardtangentbord. Resultatet blir då att ytan lätt kan rengöras med desinfektionsmedel på mindre än fem sekunder, eftersom det inte finns några upphöjda områden. Dessutom ger tangentmekanismen en känsla att skriva som en användare förväntar sig, så att datainmatningshastigheter bibehålls.
(1) Wilson, Peter R. MD et al, ”Larboratory and in-use assessment of MRSA contamination of ergonomic computer keyboards for ward use.” Presenteras vid APIC:s årliga konferens 2008, Denver CO

Hur gör jag rent tangentbordet?

Tryck på ”på/av”-knappen för att inaktivera tangentbordet. Ta desinficerade våtservetter och torka över hela tangentbordets yta. Det finns inga upphöjda områden på tangentbordet så det kan göras på mindre än fem sekunder. Tänk på att hela tangentbordet spritas av med ett lättare handtryck.

Tryck sedan på ”på/av”-knappen igen och tangentbordet är klart att användas. Om en användare glömmer att slå på tangentbordet igen efter rengöringen, kommer en timer att aktivera tangentbordet automatiskt efter 30 sekunder.

Vilka rengöringsmedel kan jag använda?

Medigenics tangentbord är kompatibla med alla desinficerande våtservetter eller lösningar med sjukhuskvalité. De har en hållbar silikonyta som är ogenomtränglig för rengöringsvätskor som används i medicinska miljöer. Medigenic har testats noggrant med klor, ammoniak, väteperoxid, alkohol och många kommersiellt tillgängliga våtservetter. Vi har ännu inte hittat ett rengöringsmedel som försämrar tangentbordets yta.

Erbjuds någon garanti?

Vi erbjuder ett års garanti på alla Medigenics produkter.

Varför piper mitt tangentbord?

Tangentbordet Medigenic Compliance har ett system för att larma användare när det är dags för rengöring. Larminställningarna kan hanteras via Medigenic Software Utility Inställningarna gör det möjligt för tangentbordet att blinka via en lysdiod, samt att det ger ett hörbart pip för varje tangenttryckning var tolfte timme. För att återställa larmet krävs det enbart att trycka på ”på/av”-knappen för att inaktivera tangentbordet och sedan torka av hela framsidan på tangentbordet med en desinfektionsservett. Det finns sensorer i hörnen på tangentbordet som känner av fukten samt trycksensorer i mittområdena på tangentbordet för att upptäcka torkningsåtgärden. Tryck sedan på ”på/av”-knappen igen och börja skriva.

Fungerar tangentbordet med samtliga Windows utgåvor?

Alla Windows-operativsystem är kompatibla med Medigenic Compliance.

Alla ljusdioder är på men tangentbordet fungerar inte?

Detta indikerar att tangentbordet inte hittats av datorn. Det finns då tre möjligheter.

1. Driver/registreringsproblem. Använd enhetshanteraren för att leta efter en okänd enhet – om den hittas, ta bort och installera om.
  2. Problem med tangentbordskonfiguration
    Ett problem har uppstått med konfigurationen av larm eller bakgrundsbelysning på tangentbordet Compliance. Detta kan återställas genom att först stänga av dessa inställningar med det nedladdningsbara Medigenic Software Utility I det här verktyget väljer du ”Inaktivera konfig.” i verktyget för att hämma uppräkningen av konfigurationsgränssnittet. Detta bör sedan ”lagras” permanent så att det kommer att träda i kraft på nästa tangentbordets start/plug-in. När gränssnittet är inaktiverat kan det återaktiveras genom att hålla ned följande knappsekvenser under nästa power-up eller plug-in på tangentbordet.
    K104/105 – (på/av) + F12.
    K101/102 – (på/av) + (F1)
  3. Maskinvarufel
    Vänligen kontakta oss för en RMA för att returnera enheten för utbyte eller reparation inom två års garanti. Vi önskar då en DC kod som finns på etiketten på undersidan av tangentbordet.

Kontakt

STIGAB Stig Ödlund AB
Tel: +46 (0) 8 97 09 90
E-post: info@medigenic.se
Webbplats

Prova gratis i 14 dagar!

Varför inte testa produkterna i den miljö de är skapta för? Fri retur om du inte är nöjd.

Läs mer
STIGAB Stig Ödlund AB | Fågelviksvägen 18, SE-145 53 Norsborg | Tel: +46 (0) 8 97 09 90 | info@medigenic.se
info-circlefacebookinstagram